23 iulie 2019

CONScience 2019

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează Conferinţa de conservare-restaurare „Doina Darvaş”, ediţia a XIII-a, cu tema Quo vadis? – Practici curente şi tendinţe în prezervarea patrimoniului cultural.

Ne dorim ca această întâlnire să reprezinte un prilej pentru specialiştii în cercetarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului de a face schimb de experienţă şi de a prezenta cazuri reale, precum şi soluţii pentru problemele comune ale ocrotitorilor de bunuri culturale, asupra cărora dorim să atragem atenţia prin contribuţiile ştiinţifice selectate.

 

CONScience 2019 se va desfăşura în perioada 6-8 noiembrie şi va cuprinde următoarele secţiuni:

  1. Studii de caz în conservarea şi restaurarea patrimoniului construit
  2. Strategii moderne în conservarea şi restaurarea patrimoniului mobil
  3. Cercetarea ştiinţifică de laborator

 

În cadrul conferinţei va avea loc şi o masă rotundă ce se va desfăşura sub egida „Anului omagial al satului românesc”, unde profesioniştii din domeniul ocrotirii patrimoniului etnografic sunt invitaţi la o dezbatere deschisă pe tema recuperării patrimoniului imaterial atât de necesar păstrării patrimoniului material, precum şi a deficitului din ce în ce mai acut de personal de specialitate.

 

Vă rugăm ca până la sfârșitul lunii iulie a.c. să ne trimiteţi formularul de înscriere, precum şi rezumatul în română şi engleză al lucrării/posterului cu care intenţionaţi să vă prezentaţi. Publicarea lucrărilor selectate cu rigurozitate de către comitetul ştiinţific al conferinţei se va face în 2020, în nr. 13 al buletinului de conservare–restaurare RESTITUTIO.

 

Vă mulţumim şi vă aşteptăm la CONScience 2019!

 

Formular participare CONScience 2019

Website Security Test