19 iulie 2018

Vizita oficială a primului ministru al Japoniei, Shinzo Abe, și a soției sale, Akie Abe, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Pe 15 ianuarie 2018, primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, împreună cu soția sa, Akie Abe, au sosit la București, în contextul unui turneu care a avut loc în mai multe state europene. Este prima vizită în România a unui prim-ministru din Țara Soarelui Răsare.

În următoarea zi, pe 16 ianuarie, cuplul japonez a vizitat Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, unde, potrivit declarațiilor doamnei Conf. univ.dr. Paula Popoiu, Managerul muzeului, a fost impresionat de monumentele de arhitectură populară, de meșterii populari prezenți în muzeu și de cireșii japonezi, plantați în muzeu în primăvara anului 2009.

„A fost o vizită foarte scurtă. Ni s-a spus de la început că nu va putea sta mult. I-au plăcut foarte mult casa Șant (Bistrița Năsăud, n.r.) și biserica din Dragomirești (Maramureș, n.r.), dar și aleea cu cireși japonezi, unde prințul Akishino și prințesa Kiko au plantat cireși în urmă cu câțiva ani”, a spus doamna Conf. univ.dr  Paula Popoiu, Managerul muzeului.