harta
22 noiembrie 2016

Ce pot vedea?

see_icon

Arhitectura vernaculară

Pe malul lacului Herăstrău, chiar în mijlocul capitalei României, vizitatorul de pretutindeni are bucuria de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX; construcţii reprezentative provenite din importante zone etnografie au recăpătat o a doua viaţă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.


Colecții Muzeale – Colecții Patrimoniu

Activitatea de evidenţă se referă la consemnarea informaţiilor legate de fiecare bun cultural în scopul cunoaşterii, cercetării ştiinţifice, gestionării colecţiilor, protejării, valorificării ştiinţifice şi culturale în interes public. Cercetarea ştiinţifică, organizarea expoziţiei pemanente, a unor expoziţii temporare, activităţile cultural educative depind de evidenţa scriptică a bunurilor culturale, activitate prioritară cu desfăşurare continuă.


Galeria de artă populară contemporană/Shop

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” dincolo de patrimoniul de exceptie cuprins in expozitia permanenta de arhitectura vernaculara, aduce mereu in actualitate marturii ale creatiei populare, ilustrate cu ajutorul unor tarani anonimi, mesteri populari, care prin tehnica traditionala si cu unelte specifice genului creatiei pe care il reprezinta, demonstreaza modul de devenire al obiectelor de altadata.


Expoziții temporare

Pe lângă expoziția permanentă, Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” propune publicului și expoziții temporare realizate în parteneriat cu muzee și instituții culturale de prestigiu.


Activități culturale – Tărguri, Spectacole de folclor, Teatru


Ateliere pentru copii

Calendarul tuturor activitatilor si evenimentelor pentru copii: ateliere, cluburi si cursuri pentru copii.


Hanul „La Barieră”

Hanul “La Bariera”, cunoscut si sub numele de “La Francu”, este un han specific zonei Valenii de Munte, o frumoasa regiune colinara care face legatura intre Valea Prahovei si Buzaului. Hanul este construit in sec. al XIX-lea, fiind un renumit loc de popas. In memoria locala se pastreaza amintirea unei calatorii a domnitorului Alexandru Ioan Cuza care ar fi poposit la acest han. Hanul a fost transferat in anul 1990 in incinta Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”.


Instrumente tehnice – aplicatiile muzeului

Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti va pune la dispozitie aplicatia mobila GHID VIRTUAL-MUZEUL SATULUI, care poate fi folosita fie prin scanarea codului QR, fie prin descarcare din GOOGLE PLAY sau APP STORE.


Galerie imagini


Galerie Video