Expoziția „Eclectica”

Vă invităm marți, 26 octombrie 2021, ora 15.00, la Sala Foaier H. H. Stahl la vernisajul expoziției organizate de Asociația ASESTERMUR, „Eclectica” – un periplu artistic prin trei culturi europene: a României, a Greciei și a Spaniei. Pe simeze vor fi lucrări ale Luciei Juncu și Vali Irina Ciobanu (România), ale lui Nikolas Gavaz (Grecia) și ale lui Manuel Lopez Martinez (Spania). Expoziția se prezintă ca un dialog intercultural, reliefând privitorului diferențele, dar mai ales asemănările, în ceea ce privește actul artistic, între Europa orientală și Europa occidentală.

Inițiativa evenimentului aparține doamnei Luminița Pigüi Neagoe, președinte al Asociației ASESTERMUR româncă stabilită la Murcia, Spania iar scopul expoziției este apropierea celor trei culturi care, deși diferite, poartă amprenta latinității. Vernisajul va fi însoțit de o lectură teatralizată in limba spaniolă a operei „Decathlon de Afrodita”, de actorul și poetul Cristian Mínguez, tradusă în limba română de doamna Pigüi Neagoe, urmată de o lectură de poezii susținută de Hipólito Romero Hidalgo, directorul Forumului de poezie din Murcia.

Organizată și cu sprijinul Asociației Culturale „Fiii Gorjului”, expoziția face parte din proiectul „Periplu spațial și temporal de la Levantele Occidental la cel Balcanic”, aflându-se printre demersurile întreprinse de românii din diaspora pentru promovarea culturii române peste granițe.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 26 octombrie – 26 noiembrie 2021, de miercuri până duminică între orele 9:00 – 17:00 la Sala Foaier H. H. Stahl a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Șoseaua Kiseleff nr. 30.

Accesul la expoziție se face cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care și obligativitatea purtării măștii de protecție pe tot parcursul vizitei conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților ı̂n condiții de siguranță sanitară.

Date

26 oct. 2021 - 22 nov. 2021
Terminat

Time

9:00 - 19:00

Locație

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului