Turneul de șah „Gambitul Regelui”

 Ediția I / 2022

Federația Română de Șah, Asociația Tineretului Regalist, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Casa Majestății Sale Custodele Coroanei vă invită la Turneul de șah „Gambitul Regelui”, desfășurat sub auspiciile Familiei Regale a României.

Această primă ediție a Turneului va debuta duminică, 30 octombrie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în sala Victor Ion Popa. Festivitatea de deschidere și ședința tehnică vor începe la ora 11:30. Cei 50 de participanți înscriși în competiție vor trece prin șapte runde, în sistemul de joc elvețian, care vor determina primii patru clasați. Aceștia se vor reîntâlni luni, 31 octombrie, în semifinalele și finala ce vor fi găzduite de Familia Regală la Palatul Elisabeta, în Sala Regilor, începând cu ora 12:00.

Scopul turneului  este de a promova modul de joc profesionist în rândul pasionaților de șah, pentru a redescoperi utilitatea șahului în formarea unei gândiri strategice. Ediția din acest an este dedicată juniorilor cu vârsta de până la 14 ani inclusiv.

Evenimentul este dedicat memoriei Regelui Mihai I (1921-2017). Numele „Gambitul Regelui” face referire la una dintre deschiderile jocului de șah cele mai surprinzătoare și vechi atestate documentar (apare în primul manual de șah din 1497) și, în asociere cu personalitatea Regelui Mihai, evocă statura sa de om de stat care, în anii dificili în care suveranitatea, independența și integritatea României erau în pericol, a luat întotdeauna deciziile cele mai bune, chiar dacă acestea implicau o doză de risc.

Căpătând un caracter permanent, turneul se va alătura evenimentelor sportive care evocă memoria unei personalități istorice, dintre care amintim, ca exemplu, Turneul internațional de bridge “Memorialul Corneliu Coposu”, organizat de Federația Română de Bridge și Fundația Corneliu Coposu.

Pentru detalii suplimentare și înscrieri: https://frsah.ro/event/gambitul-regelui/

Date

30 oct. 2022
Terminat

Time

11:30 - 18:00

Locație

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Șos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1 Bucuresti, 011347 România

Organizator

MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru!

Obțineți cele mai recente știri, oferte exclusive și actualizări ale muzeului.

TUR VIRTUAL MUZEUL SATULUI

Prezentare Muzeul Satului